KARDESIMI COK SEVIYORUM X & ABLAMI COK SEVIYORUM X

Sunday 28 November 2010

PRATIK BAKLAVA ..

Sonunda yaptim ama bole tatlilari yapmama karari aldim en son, sabah kahvaltisi, oglen yemegi aksam yemegi yemesem olur su siralar .. bana tatli verin yeter oldum, kendimi taniyamaz oldum, bu kadar tatli nasil yer oldum, anlamaz oldum ..... en kotusu yedikce tikanacagima.. yedikce yer oldum :(((((

Yapimi cok kolay diye paylasmak istedim .. nasil oldu derseniz , diger baklavalar gibi citirdamadi, biraz yumusak oldu... ama cevizi tereyagini ve citir citir ince hamurun kivaminda bir serbetle birlesince ne kadar kotu olabilecegini varin siz dusunun :) bana iyi geldi :))


















tepsinin dibini tereyagla yagliyorsunuz, ve ilk 11 kat hazir baklava yufkasini yayiyorsunuz sonra ilk kat cevizi dosuyorsunuz, ve diger 11 kati yayiyorsunuz ve tekrardan ceviz dosuyorsunuz, sonra 11 kat daha yufkayla bitiriyorsunuz ve baklava dilimleri halinde kesiyorsunuz. ( kesmesi biraz zor oldu )



















1 paket teragini eritip uzerine dokuyorsunuz ve firinliyorsunuz 180 derecede iyice kizarana kadar....






serbeti icin, bes bardak suda 1 kilo seker kaynatilarak eritilir, son dakikasinda bir kac damla limon suyu sikilir ve atesten alinarak sogumaya birakilir, firindan cikmis baklava disarida bir sure bekletilir ve ilik baklavaya ilik serbet ustune kepce kepce gezdirerek yavasca dokulur .. ( baklava tepsinizin buyuklugune gore serbeti koymaniz tavsiye edilir ) AFIYET OLSUN.


2 comments:

  1. Sonunda yapmışsın afiyet olsun. Bende bayramda bir akrabada yedim bu baklavadan çokda beğendim. Tatlı krizini anlayabiliyorum. Ben nutellanın içine fındıkları atıp kaşık kaşık yiyiyordum değmeyin keyfimeydi artık bıraktım tabiki tam bir sene oldu Elvanın sütten kesilmesi kızçem iki yaşına kadar emdi valla. Ama o krizi çok iyi biliyorum tatlım tatlım...:)

    ReplyDelete
  2. Bu fazla yorgunluk, tatli ihtiyaci hep emzirmeden dolayi olduguna kani getirdim bende gecen gun, yoksa pinari emzirmedigim icin farkini biliyorum, bole yorgunluk yoktu ustumde, nede tatli yiyordum, hatta 3. ayin sonunda 10 kilo vermistim ki bunda sadece tatli yemekten dolayi daha bir kilo bile vermedim , aldim. Yeni yilda ilk isim, bu ise bir dur demek olacak :) yoksa yakinda tepsi gibi olacam :) optum xx

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...