KARDESIMI COK SEVIYORUM X & ABLAMI COK SEVIYORUM X

Friday 10 December 2010

SUTLU CAY KEYFIMIZ ..



Cocuklar yatinca, aksam 9 - 10 arasi sole esimle yanyana otururuz, gecirdigimiz gunden bahsederiz... birbirimize takilip hadi bir cay yap deriz, o der bana , ben derim ona .. bazi aksamlar o cay yapar , bazi aksamlar ben... bu cay oyle keyiflidirki ... sanki butun gunun yorgunlugunu alir .. heleki yaninda birde tatli varsa deymeyin keyfimize :) eee tabii benim tatli krizlerimin malumiyeti sebebiyle ...evde tatli eksik etmemeye calismam, bu aksamlarin en buyuk mukafati olur boylece... Gorupte cani cekenler icin tarif altta :)


FIRIN SUTLAC
2 litre sut
1 kahve fincani pirinc
350 gr. seker
2 dolu yemek kasigi pirinc unu
2 dolu yemek kasigi bugday nisastasi
2 yumurta sarisi
-----------
sutun icine pirincler atilir ve yaklasik 20 dakika pirincler yumusayincaya kadar durmadan karistirilir, sonra sekeri eklenir ve bir kac dakika daha karistirilir, bir kase icerisinde 100gr sutle islatilan nisasta ve pirinc unu iyice karistirilir ve suzgec yardimiyla yavas yavas sutun icine karistirilir, 5 dakika daha kaynattiktan sonra atesten alinir ve 2 yumurta sarisi 5 kasik soguk sutle cirpildiktan sonra sutlacin icine yavas yavas dokulurken bir yandanda karistirilir.... sutlac guvec kaplarina dokulur ve ici su dolu tepsilerin icine yerlestirilerek firinin en yuksek ayarinda ustleri yanincaya kadar pisirilir, soguduktan sonra servis edilir., AFIYET OLSUN,

4 comments:

  1. Özlemcim bende fırında sütlacı çok yaparım, hatta okan bile beğenir :) valla sen anla artık :)) ben 1 su bardağı pirinç kullanıyorum 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişiriyorum suyu tamamen bitince 2 litre sütü ve şekeri ekliyorum ve 15-20 dakika pişiriyorum sonra aynen senin gibi 2 y.k nişastayı ve 2 yumurtayı biraz su ile güzelce karıştırıyorum sütlaçtan bir kaç kaşık alıp ılıştırıyorum ve tencereye ekliyorum 1 paket vanilya ekliyorum 5 dakika kaynatıp kapatıyorum sonra yolculuk fırına :) görüntüsü çok güzel görünüyor ellerine sağlık senin tatlı aşermelerin daha bitmedi galiba :)

    ReplyDelete
  2. ben de çok severim o saatleri, hatat gece bitmesin isterim.. hatat eşim uyur ben hla severim, uykumdan feragat eder direnirim:)

    ReplyDelete
  3. filizcim eminim guzel oluyordur, bir gun birayaya gelirsek bir sen yaparsin bir ben, nasil olsa herkes bayiliyor :))) 1 su bardagi pirincle pilav olur diycem ama sen onceden suda hasliyorsun :) suda haslama isine ben hala benimseyemedim , pirinc sutle pismeli diyorum ama ... herkes damak tadini tutturduguna gore, afiyet olsun :)

    ReplyDelete
  4. deli annecim, al bendende o kadar :) cunku insan tek basina kalmayi ozluyor.Her sabah pinarin okulu icin 7 de kalkman gerekiyorsada her gece enver icin 3-4 kere uyansamda bende yataga gidemiyorum erkenden . Aksam abarttim fakat, gece 3 te yattim :) sanada butun oyuncak magazalarini yazdim, cocuklar yasadi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...