KARDESIMI COK SEVIYORUM X & ABLAMI COK SEVIYORUM X

Sunday 27 November 2011

LONDON EYE VE BIG BEN ...


Londra gezilerini acmis bulunuyoruz, ozellikle Pinar icin tabii.. bizim kimbilir kacinci gorusumuz olsada bu yerleri, Londra'nin ne kadar guzel ve keyifli bir sehir oldugunu insan tekrardan kesfediyor. Dedigim gibi bu geziler ozellikle Pinar icin, yasadigi kenti tanimasi acisindan.. bugun cok keyifli zaman gecirdik ailecek .. Pinar inanilmaz derecede hosnutluk duydu , havanin soguk olmasina bile aldirmadi.. Once London Eye'a gittik sonrasinda Big Ben'e dogru yuruduk.. ki yurume konusuna gelince baya mizmizlanan Pinar, bugun yurumekten dahii sikayetci degildi, etrafinda oyle cok sey oluyorduki, her adimda ya robot kiligina girmis birini goruyordu ya prenses, ya bir tavsan yada muzik calan bir grupla karsilasiyordu... herseyin onunde duruyor, hepsinden bir tat aliyordu.. sonrasinda baloncudan bir cicek balon, kafeden de sicak sicak taze donatlarla yuzune inanilmaz bir mutluluk doluyordu... minicik minicik kulube seklinde bir suru dukkanlarda bir dunya sey satiliyordu..etraf civil civil turist doluydu..  Big Ben'e vardigimizda saat 4'tu ve o muhtesem saatin ding donklarina sahit olduk. Pinar'in heyecanina ve mutluluguna diyecek yoktu.. Yakin arkadasimiz Murat'inda bize katilmasiyla, cok cok guzel bir kac saat gecirdik.. Pinar ikinci Londra gezisini sabirsizlikla bekliyor, 2. duragimiz Buckingham Palace ve St James Park...kraliyet ailesi bizi bekliyor..





















Wednesday 23 November 2011

BIR KABAK SERUVENI...



Pinar'in israrlarina dayanamayip almistik bu kabak fidanini ... anne pumkin pie yapariz diyordu buyudugunde.... aldik o hevesle ve bahceye diktik kucuk fidani mayis ayinda, gubreledik, suladik devamli..baktikki buyuyor sevindik, cicekler verdi once sonrasinda minik kabaklar gormustuk kucuk kucuk .. ve ne yazikki bir kac gun sonra yendiginide gormustuk salyangozlar tarafindan, her cikan kucuk kabak onlara pie oluyordu nedense.. her gordugumuzde uzulduk bu sahneyi .. sonra babamiza soledik, oda salyangoz ilaci alip geldi bir gun, ve bahceye serpistirdi bol bol.. tatil zamani gelmisti ve biz nerdeyse bir ay yoktuk, emanet ettik komsuya herseyimizi .. gerci kabaktan yana bir emanetimiz yoktu .. dondugumuzde eylul'du ve bahcede bizi muhtesem bir kabak bekliyordu .. pirip piril.. nasil guzel bir renkti o, turuncunun en guzeliydi.


Derken Kasim gibi kopardik koyduk masaya .. kizim oyalim dedi Hallowen icin fakat benim icim el vermedi .. bozulmiyacagini bilsem mutfagin bir kosesinde tutardim onu gunlerce takii  anne ve bebisi 'ndeki pratik kabak tatlisini gorene kadar..


sivadim kollari, kestim kabagin yarisini .. kendime guvenemedigimden yarisiyla basladim ise :)

kokladim kabagimi, cig cig tadina baktim , cekirdeklerini ayirdim..

baktim bir tepsiye dar gelecek iki tepsi yaptim. 200 derecede onceden isitilmis firinda 5 dakika tutup cikarttim.

o arada kabak cekirdeklerini ayikladim..

5 dakika firinda kalan kabaklari cikarttigimda gordumki kuculmusler, hepsini bir tabaga aldim ve 400 gr sekerle ustlerini susledim ve folyoyla kapatip, 1 saat pisirdim, anne ve bebisinde 40 dakika demisti ama benim kabaklar pismedi, sonrasinda folyoyu alip , bir kasikla kabaklari serbetiyle altust ettim ve 10 dakika daha folyosuz firinladiktan sonra cikarttim.

Servis tabagina alip , ustune bol ceviz doktum :) antalya da bunu birde tahinli ve cevizli  denemistim, mukemmel oluyor,

yanina bir bardak cay alip, dondurmayla susleyip afiyetle .......

Sunday 20 November 2011

SOGUK VE KEYIFLI BIR PAZAR..


Bugun hava 8 derece idi, evde olunca insan anlamiyor takii disari cikincaya kadar... Gunlerden Pazar, cocuklari cikarip hava aldirmak lazim, Pinar'in ilk tercihlerinden biridir hep parklar.. sogukta olsa park sicakta olsa parklar.. Hep birlikte Golders Green Park'a gittik bizde.. usumesine usuduk ama cok guzel zaman gecirdik hep birlikte ... yuruduk, kostuk, hayvanlari izledik, oyun parkinda oynadik, kum havuzunda kumdan kuleler yaptik.. sicak bir kahveyle sonlandirdik... COK KEYIFLI BIR PAZARDI.













Thursday 17 November 2011

SAMANTA'NIN DOGUMGUNUNDEYDIK..

Cumartesi gunu Samanta'nin dogum gunune davetliydi Pinar.. oncelikle cocuklar oyun alaninda 1 saat gecirdiler, kaydiraklardan kaydilar, top havuzlarina daldilar ve iyice yoruldular ve tabii bende, bir ara etegimi birakmayan Pinar mizmizlaninca, bizde daldik Enver'le birlikte labirente.. aman tanrim, Pinar onde ben arkada Enver'i bir taraftan tasirken en tepedeki kaydiraga, kan ter icinde kaldim.. yukariya cikana kadar ne kucucuk deliklerden gecmedigimiz kaldi ne surunmedigimiz.. neyseki parti vakti gelince hep birlikte odaya gectik, cocuklar cok aciktiklari icin istahla yemeklerini yediler, arkasindan Samanta dogum gunu sarkisi esliginde dogum gunu pastasini ufledi.. ve yemek, dondurma ve pasta esliginde devam etti. Arkasindan balonlarla oynayip, tavsan kac tazi tut oyunuyla sonlandirdilar. Cok hos bir dogum gunu partisinde cocuklar yine cok eglendi, MUTLU YILLAR SAMANTA, YENI YASIN GUZELLIKLER ICINDE GECSIN.
SEVGILER.






oglusumda guzel vakit gecirdi..

Beyazla icinde guzel Samanta ve annesi.. 9 aylik hamile canimcim, ha dogurdu ha doguracak olmasina ragmen, cok guzel bir parti yapti.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...