KARDESIMI COK SEVIYORUM X & ABLAMI COK SEVIYORUM X

Wednesday, 23 November 2011

BIR KABAK SERUVENI...



Pinar'in israrlarina dayanamayip almistik bu kabak fidanini ... anne pumkin pie yapariz diyordu buyudugunde.... aldik o hevesle ve bahceye diktik kucuk fidani mayis ayinda, gubreledik, suladik devamli..baktikki buyuyor sevindik, cicekler verdi once sonrasinda minik kabaklar gormustuk kucuk kucuk .. ve ne yazikki bir kac gun sonra yendiginide gormustuk salyangozlar tarafindan, her cikan kucuk kabak onlara pie oluyordu nedense.. her gordugumuzde uzulduk bu sahneyi .. sonra babamiza soledik, oda salyangoz ilaci alip geldi bir gun, ve bahceye serpistirdi bol bol.. tatil zamani gelmisti ve biz nerdeyse bir ay yoktuk, emanet ettik komsuya herseyimizi .. gerci kabaktan yana bir emanetimiz yoktu .. dondugumuzde eylul'du ve bahcede bizi muhtesem bir kabak bekliyordu .. pirip piril.. nasil guzel bir renkti o, turuncunun en guzeliydi.


Derken Kasim gibi kopardik koyduk masaya .. kizim oyalim dedi Hallowen icin fakat benim icim el vermedi .. bozulmiyacagini bilsem mutfagin bir kosesinde tutardim onu gunlerce takii  anne ve bebisi 'ndeki pratik kabak tatlisini gorene kadar..


sivadim kollari, kestim kabagin yarisini .. kendime guvenemedigimden yarisiyla basladim ise :)

kokladim kabagimi, cig cig tadina baktim , cekirdeklerini ayirdim..

baktim bir tepsiye dar gelecek iki tepsi yaptim. 200 derecede onceden isitilmis firinda 5 dakika tutup cikarttim.

o arada kabak cekirdeklerini ayikladim..

5 dakika firinda kalan kabaklari cikarttigimda gordumki kuculmusler, hepsini bir tabaga aldim ve 400 gr sekerle ustlerini susledim ve folyoyla kapatip, 1 saat pisirdim, anne ve bebisinde 40 dakika demisti ama benim kabaklar pismedi, sonrasinda folyoyu alip , bir kasikla kabaklari serbetiyle altust ettim ve 10 dakika daha folyosuz firinladiktan sonra cikarttim.

Servis tabagina alip , ustune bol ceviz doktum :) antalya da bunu birde tahinli ve cevizli  denemistim, mukemmel oluyor,

yanina bir bardak cay alip, dondurmayla susleyip afiyetle .......

6 comments:

  1. Aman Allah'ım mükemmel olmuş ve ben tam bir kabak tatlısı delisiyimdir.. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.. :) Sevgiler.

    ReplyDelete
  2. geçenlerde bende fırında yaptım kabak tatlısını, aynen senin gibi yaptım folya kapatıp hiç su koymadan pişirdim, ben böyle daha çok sevdim, tencerede olunca çok haşlanmış haşlanmış oluyor, okan annenin yaptığı halini seviyor ama annende bende fırında sevdik,dün akşam annen baktı bloguna, kabağın resmini gördü bu yenmez dedi :))) sanki sen duymuşsun gibi bu gün kabağın pişmiş halini koydun :)))) yoksa bizi duydun mu :) xxxx

    ReplyDelete
  3. Seviyorum ben balkabaklarını.. hele görüntü, renk şahane, tek başına görüntüsü bile sevmek için yeterli.. ne güzel süpriz yapmış size de:) Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  4. Deryacim bende bayilirim kabak tatlisina, firinlama tarifiyle inanilmaz kolay oluyor, nerdeyse yanlis yapmak imkansiz :) optum xxx

    Filizcim :) acikcasi pisirmeden once bende korkmustum, bizim gumus renkli kabaklara benzemiyor ama oldu.. tabii kabak cinsinden cinsine eminim daha guzelide olur ama bizde bu vardi :) Ali begendi, birde corbasini denemek istiyorum, diger yarisiyla tabii tatlisindan vazgecebilirse :) optum xxx

    Guzel annem, sende yap, hem rejim tatlisida olur bu , icinde yag falanda yok, birde dusuk kalorili sekerler kullanildimi, ki ben yari seker yari en dusuk kalorili seker kullandim, tadindan birsey farkettirmedi .. sanirim bir dahaki sefere tam anlamiyla dusuk kalorili sekerden yapicam ki boylece insan yerken sucluluk ta hissetmiyecek, zevk alacak :) optum x

    ReplyDelete
  5. Özlemcim ben kabakları soyduktan sonra tatlı için dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırıyorum, eğer tatlıyı beğendiyseniz tekrar yaparsın, çorbasını ben hiç denemedim tatlı tatlı olmuyor mu? öptüm xxx

    ReplyDelete
  6. Filizcim, buzdolabi posetlemesine bayildim bak, hemen atmali, ali cok begendi aslinda, yada garibim buralarda bulamadigi icin , cig kabak yemeye ragzi :)))) bu arada corbasini bende denemedim ama burda bayaa yaygin, hep istemisimdir denemek, tatli olacagini sanmam cunku nede olsa kabak sekeri yiyince tatlaniyor , hem soganla 1 dis sarimsak la falan yapiyosun corbasini.. ustune de 1 kasik kremayla susleniyor.. eminim harika olur, 2 dilim kabaktan bile olsa denemeye deger bence, optum xxx

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...