KARDESIMI COK SEVIYORUM X & ABLAMI COK SEVIYORUM X

Tuesday 30 November 2010

YENI YILLADA MIMLENDIK :)

YENI YIL MIMI
TESEKKURLER FILIZ'CIM


Christmas Decorations


Yeni yıla nasıl ve kimlerle girmek istiyorsun?
Gonul isterki yeni yila girerken butun sevdiklerimin yaninda olmasi, devasa bir masada yenilen yemekler , solenen sarkilar, oynanan oyunlar ve miniklerin kendi capinda butun arkadaslari kuzenleriyle harika vakit gecirmeleri... bunu gelenek haline getirip her ay basida yapabiliriz :)
Yeni yıldan beklentilerin neler?
Oncelikle saglik ve huzur... sevgi, mutluluk, basari, bol para :)
Yeni yılda neler yapmak istiyorsun?
yapmak istedigim cok sey var aslinda ..ama onceligi cocuklar aldigi icin simdilik en iyi yapmak istedigim sey onlari yetistirmek  ve bir digeri nerede yasayacagim kesin olsun artik.
Yeni yıl sence ne demek?
su an itibariyle 2011 :)
Yeni yılda ne olursa çok mutlu olursun?
yeni yil lotosu bana ciksin, tum ailemle birlikte yasayim artik, ve ayda deil haftada bir birinci yazdigim dilegi gerceklestireyim :)
Yeni yıla dair mesajın nedir?
Allah'im yurtta ve cihanda baris olsun hep, herkesin dualari ve dilekleri gercek olsun, saglik olsun hep, bereket olsun, kimse kimseye muhtac olmasin, cocuklar hep mutlu olsun.


SEVGILER PINAR'dan ENVER'den ve BEN'den
SIZLERE .....

Isteyen herkes yeni yil mimini paylassim derim....

Monday 29 November 2010

PINAR RESIM YAPMAYI COK SEVIYOR

aycicegim gundogdum ... ortasi cekirdek dolu :)

Pinar resim yapmayi cok seviyor, hergun beni sasirtacak birbirinden guzel resimler yapiyor, tabiii gunden gune bunu gelistirdigini gormek te beni cok memnun ediyor. Okuldan hergun yeni bir hediyeyle geliyor ve bunu senin icin yaptim annecim diyor... bazense evde yapiyor aklina gelenleri ... o zaman deymeyin keyfime tabiii :) Kagitlari kalemleri her zaman elinin altinda, ulasabilecegi yerde...durum bu oluncada bir suru paha bicilmez eser cikiyor ortaya.... bazilarini arsivliyoruz  bazilarini da o gormeden geri donusume yolluyoruz :) zira hic bir eserinin yok olmasina tahammulu yok :)
 Benim canim kizim, umarim hayatin boyunca resim yapmaktan vazgecmezsin..ve kendini gelistirirken her donemde, bir sanat ugrasisi edinirsin.

                                                   kirmizi papatyam ve sonbahar yapragim..


yilin prensesleri ve ilginc tasarimli elbiseleri...

once geldi anne bak dedi kocaman bir e harfi cizdim, cok guzel ama biraz daha kucultsen daha iyi olur dedim harflerini, gitti, bu resimle geri dondu ... babasi ve agzimiz acik kaldi.. ali gercekten bunu o mu yapti dedi .. evet dedim sozumona e harfi yapmisti once ...pinara sordugumuzda o korsan gemisi dedi, bayragina bakin x harfi var :)anliyacaginiz her resmin bir hikayesi var.

bunlarda Sevgili Beyza'mizdan gelen Kurban bayrami kartlarimiz , harikalar .. ellerinize saglik. Pinar da hem kart yapmasini hemde postadan kendi adina gelen bu guzel kartlari almasini cok seviyor, sizde arsivlendiniz bolece ..


BIR CUMARTESI VE PINAR...




































Bir tatil gunu daha ... 7-7.30 arasi kalkti prenses.. geldi bizim odaya .. annecim daha cok erken biraz odanda oyna istersen dedigimizde , pinar odasinda piyano caldi bize 10 dakika boyunca :)) dayanamadi yine geldi.. neyse babasi kalkti , indi assagi onunla... yarim saat sonra yine geldi bizim yataga bu sefer enverde ordaydi tabiii...



neyse kahvalti faln derken, giyindik, ee bugune dair yazacaksak poz vermeden olmaz dimi :)



iyi guzeldide, disariya cikmaya hazirlandigimiz sirada .babamiz disarisi cok soguk deyince, karar degistirdik, daha kalin seyler giyindik.. anneannemizin aldigi sapkayi ve atkiyida taktik :)




biraz alisveris derken, temis hava alip evimize geri donduk, simdi sira evdeki bebeklerin doyurulmasina gelmistiki yoksa hepsi birden agliyordu :)








daha sonra yastik savasi , top savasi yapilmis, pinarin yanaklari kizarmis yatmaya yakin birer birer hersey uzerinden cikmaya baslamisti, ordeklerin vurma oyunundan sonrada babasini opup yataga gitmesine karsin gece 1den itibaren bizim yatakta sabahlamistir :)




ENVER HAKAN'im


















oglum buyuyor, 3 aylik ve 18 gunluk su an .. devamli gulumsuyor ... ama ablasi aglarsa oda basliyor aglamaya hemen :) simdiden yabanci seciyor ;) pinari odada izliyor, ona gulucukler veriyor. kucagina aldimi pek rahatsiz olsada sesini cikarmiyor :) annesiyle hic resmi yok diye basiyor kameranin dugmesine habire ;)))







Sunday 28 November 2010

CHRISTMAS ISIKLARI..




































Gecen cumartesi bizim bulundugumuz bolgede christmas isiklarini yakti Noel baba :) O gun herkes ordaydi.. geyikler, penguenler, noel baba, sincaplar , kardan adamlar ve robotlar... her yer karnaval havasini andiriyordu... pinar biraz urktu dev gibi robottan ve sincaptan ama isiklar acilinca cok sevindi... Aksam eeve gelince hafta sonu odevine noel agaclari cizdi isil isil.....





































noel sarkilari solendi, herkes cok mutluydu....




FILIZCIM TESEKKURLER

Bu bloglari yazabilmek bile basli basina bir hediye benim icin, cocuklarima ve kendime  armagan ettigim.

Birde bunun icin bir hediye almam, hemde cok sevdigim birinden inanilmaz gururlandirdi beni.
Filiz'cim; oncelikle sebeb oldugun icin ve beni blogla tanistirdigin icin sana cok tesekkur ederim. Sayende cocuklarim kendilerine dair biseyler bulacaklar gecmisimden , onlari yetistirdigim gunlerden ...

Hediyen cok anlamli... ve ayni hediyeyi oncelikle sana yolluyorum annelerin en guzeli, merhametlisi, sevgi dolusu ve inanilmaz beceriklisi :)

Yazmis oldugumuz bu guzel samimi icten yazilarin aslina bakilirsa hic bir kimse tarafindan odule layik olmasi kimsenin umurunda olmadigindan eminim.... buraya yazarken sadece ben yazicam , cocuklarimda insallah bir gun okuyacaklar temennisi icindeydim.. ama gunden gune takip ettigim bloglarla hem benim kucuk dunyam daha da hareketlendi, hemde gorunmez destekler aldimki buda beni cok mutlu etti.
Simdi bu guzel hediyeyi listemdeki herkesle paylasiyorum, yazmanin basli basina bir odul oldugunada inaniyorum. Sevgiler xx

http://aysegulgenciz.blogspot.com/
http://annekaleminden.blogspot.com/
http://annelili-kzmveben.blogspot.com/
http://objektifimeyansiyanlar.blogspot.com/
DEYDA
http://atavedunyasi.blogspot.com/
http://delianne.blogspot.com/
http://ayseserife.blogspot.com/
http://merveningnl.blogspot.com/
mandalincikmazi.blogspot.com
http://www.okuloncesipaylasim.com/
http://aydanatlayankedi.blogspot.com/
http://kanelvan.blogspot.com/
http://kagitkalemekarsi.blogspot.com/

YAZDIM SONUNDA ..


Sozum ona uzun uzun yazacaktim, gunler sonrasinda da olsa yakalayacaktim gec kalmisliklarimi.. ama yine olmadi iste, okumak yazmaktan daha cok rahatlatti icimi , o yuzden oyle uzun uzun yazmaktan vazgectim. O iki guzel mim'e elim gitmiyor malesef su an.. ama cok tesekkur ediyorum en icten, dusunupte yolladigin icin deli annecim.
Yogun gecti bu hafta, Pinar'cim iki gozu iki cesme agladi hep en ufak seylere.. anne prenses cizemiyorum dedi agladi ... sen ciz dedi, begenmedi .. agladi... ben parka gitmek istiyorum, ama hava karardi dedik agladi... kimse beni sevmiyo dedi agladi.... durdu agladi... Enver ise daima kustu durdu .. ustunu degistirmekten cocuk hapsurur oldu , zirlar oldu , bense 3 aylik cocuga soylenir oldum, oldum da 15 saniye sonrasinda Pinara onun sucu yok bebegim, mide kapakcigi cok hassas , soylenmemim sebebi ona kizdigimdan deil , islak kalirsa daha cok hasta olabileceginden, derken buldum. Canim oglum buna ragmen bana daima gulucukler vermekten vazgecmedi :)
Yinede icim elvermiyor iste mimlerede ufak cevaplar vermeden,
  •  hayatta beni en heyecanlandiran, su an itibariyle cocuklarim; pinarin ( o yuzundeki ve sesindeki enerjiyi ve heyacani hissetseniz ) hergun yeni bir harfin nelerle basladigini bilerek eve gelmesi, enverin gunden gune ellerini kullanip oyuncaklarla oynamasi ve agzina goturmesi inanilmaz mutluluk ve heyecan veriyor.
  • Onlar sayesinde hayatimdan nefret kelimesini cikardim.. affetmenin ve unutmanin ne kadar kolay olabildigini gordum.
  • 2 yaz oncesi, gorunmez bir kaza sonucu kizimin kafasina dikis atilmasi gerekti ve onu tutarken nerdeyse bayiliyor olabilme ihtimali yuzunden, acil servisten baya sogumustum, ve o doktordanda :)
  • Muzik beni yatistiriyor, dinlendiriyor... o yuzden isterdimki muzige dair hayatimda bir iz olsundu..
  • Kendim olmaktan cok memnunum.
  • Kotu soz soyleyenindir, sozune cok inandigimdan kendimce zararsiz olduguna inandigim uyuz , essek gibi kelimeler kullanirim :)
  • Antalyayi ozledim, o guzel havasini, rahat sokaklarini, yemyesil portakal agaclarini, denizini....heleki o sabah kalktiginizda gunesin yuzunu denize yansirken gormek , denizin o masmavi piriltili halini toroslara dogru seyretmek...
  • Beni daraltan yada bunaltan seylerin en basinda cok konusan ve bos konusan insanlar gelirki, bunlara tahammulum yoktur. Bana gore insan, konusmadan once iki kere dusunmeli, ayni zamanda dinlemesinide bilmelidir.
  • Olmekten cok korkar oldum son yillarda ... zamansiz ayrilmaktan korkar oldum yavrularimdan..Allahim hic kimseye zamansiz olum vermesin.
Azicikta olsa ucundan dokunmak istedim, su anki ruh halimi guzellestirdi :)

Bu hafta ruh halimi sarsan baska birsey ise, sevgili bulasik makinamdi :) evet, yaklasik 1 hafta oncesi bozuldu birdenbire 11 yildan sonra :((( ahh benki yemek yapmaktan o kadar hoslanan kadin, bulasik yikamaktan o kadar uzak duran, elime gecen herseyi makinaya tikan. Bizde makinanin bozulmasi demek , heleki 11 yildan sonra cope atilmasi demek. Birkac gun halen sokta oldugumuzdan mecburen elimde yikadim herseyi, kuruladim, koydum yerine...ses cikarmadan... ama olucak gibi deil.. gunden gune sinirleniyorum bu yikama isine, sirf yikama olsa neyse alismisim mutfakta gormemeye bisey, kurulama kaldirma silme dezenfekte derken, sinir kat sayim yukseliyor her bulasik sonrasi ...elime deil ceneme vuruyor agrisi :)))
 online bakiyoruz , hangi makinayi alsak diye, umurumda deil aslinda yikasin yeter, son 11 senedir tek programla bu isi surduruyorum , bundan kotusu olamaz, yikasin kurulasin o kadar, neyse begeniyoruz bi tane , acaba gorsemiydik diyor yinede bizimki... gerekmez deyince tamam veririm siparisi yarin diyor, bolece yine 2 gun geciyor, derken aaaaaaaaaaaaa diye patladigim anlardan birinde, ve bulasiklar dururken, elim bulasik makinasini doldurmaya gidiyor otomatikmen ve iki saniye icinde hatirliyorum en iyi yardimcimin beni yari yolda biraktigini... uzgun ve bahtsiz, elim calistirma dugmesine gidiyor yinede nedense.. neden bozuldun durup dururken dercesine...... aman allahim oda ne birden calismazmi en sevdigim .. olurmu diyorum , calisirmi bu sekilde birdenbire.. ama calisiyor iste :)))) nasil seviniyorum, iki dakkada dolduruyorum ... yikiyor .. kurutuyor .... bende zevkle yerlestiriyorum :)))))
iste o gun daha bir sevgiyle baktim yardimcilarima... bulasik makinama , camasir makinama,  yiyecek robotlarima, caydanligima ve sukrettim, allah razi olsun dedim hepsini icad edenlerden.

PRATIK BAKLAVA ..

Sonunda yaptim ama bole tatlilari yapmama karari aldim en son, sabah kahvaltisi, oglen yemegi aksam yemegi yemesem olur su siralar .. bana tatli verin yeter oldum, kendimi taniyamaz oldum, bu kadar tatli nasil yer oldum, anlamaz oldum ..... en kotusu yedikce tikanacagima.. yedikce yer oldum :(((((

Yapimi cok kolay diye paylasmak istedim .. nasil oldu derseniz , diger baklavalar gibi citirdamadi, biraz yumusak oldu... ama cevizi tereyagini ve citir citir ince hamurun kivaminda bir serbetle birlesince ne kadar kotu olabilecegini varin siz dusunun :) bana iyi geldi :))


















tepsinin dibini tereyagla yagliyorsunuz, ve ilk 11 kat hazir baklava yufkasini yayiyorsunuz sonra ilk kat cevizi dosuyorsunuz, ve diger 11 kati yayiyorsunuz ve tekrardan ceviz dosuyorsunuz, sonra 11 kat daha yufkayla bitiriyorsunuz ve baklava dilimleri halinde kesiyorsunuz. ( kesmesi biraz zor oldu )



















1 paket teragini eritip uzerine dokuyorsunuz ve firinliyorsunuz 180 derecede iyice kizarana kadar....






serbeti icin, bes bardak suda 1 kilo seker kaynatilarak eritilir, son dakikasinda bir kac damla limon suyu sikilir ve atesten alinarak sogumaya birakilir, firindan cikmis baklava disarida bir sure bekletilir ve ilik baklavaya ilik serbet ustune kepce kepce gezdirerek yavasca dokulur .. ( baklava tepsinizin buyuklugune gore serbeti koymaniz tavsiye edilir ) AFIYET OLSUN.


TATLI SONBAHAR ...




































Iste o guzelim sonbahar gunlerinden ... bu fotograflar babasi tarafindan cekildigi icin bende yeni gordum hepsini.. Enver yeni dogmustu ve Pinar babasiyla bir sure disari yalniz cikmisti.. iste o guzel gunlerden de ani kalsin istedim.











Saturday 20 November 2010

BAKLAVA YERINE BOREK :)

Bendeniz; yemek yapmasini severim, ve aileme zevkle yapar, ona gorede sofra hazirlarim her gun.. Benim icin Pinar'in annecim eline saglik demesi, mutfakta gecirdigim her dakikaya deger. Babasinin, Pinar'a donup, annemiz bize ne kadar guzel yemekler hazirliyor, biz cok sansliyiz, deyisi karsisinda,, himmm cok guzel demesi ise paha bicilmez.
Enverisko bugun 3 aylik ve 10 gunluk oldu, tosunum benim cok guzel buyuyor :) sadece halen anne sutu aliyor.. buda beni vucut olarak aslinda cok yoruyor, ve daima tatli ihtiyaci hissettiriyor. Oyle basit tatlilarda kesmiyor.. serbetli tatlilar favorim :) Gecen 10 gun boyunca ardi ardina, hic gun araligi vermeden 3 kez sutlac yaptim ama  banamisin demedi ...arada  hazir alinan tatlilar ve yedigim cikolata ve nutellada ayri ....
Dun baklava yufkasi aldim, su incecek zar gibi olanlardan... ev baklavasi yapicaktim ( o kadar krizdeyim ) fakat bir baktim evde ceviz yokmus :(  napsam napsam .. aklima yaptigim lor peynirini degerlendirmek geldi..iki pirasayi  yikayip dogradim, teflonda az bir sivi yag ile ve kendi yikanmis suyu ile pirasalari kavurdum, tuzunu ve karabiberini ekledim, sonra ocaktan alip icine yapmis oldugum lor peynirini ekledim ve bir guzel harmanladim. Yufkalari uzunlamasina ince seritler halinde kestim ve 3 serit ust ustte gelecek sekilde her arasina sivi yag surerek ustuste koydum ( genelde tereyag eritilip her kata surulur) lorlu pirasa karisimini uzunlamasina yaydirarak yerlestirdim ve ucgen seklinde sonuna kadar sardim ve sonunu yaga bandirarak yapismasini sagladim. Sonra hepsini tepsiye dizip, ustune yumurta sarisi ve coreotu koydum. 190  derece firinda ustleri kizarincaya kadar pisirdim. Pirasali lorlu boregi yapmasina yaptim ama aklimda hala baklava vardi, hafta sonu gecsin , ilk isim olacak  :)










YOGURT OLMASSA LOR OLUR :)

Son bir aydir kendi yogurdumuzu kendimiz yapmaya basladik, aslinda bu fikir esimindi :) ben pinar 6 aylikkken kucuk kaseler icinde yapmaya baslamistim , , bir sure sonra yememeye basladigi icin, ondan da vazgecmistim ... takii simdiye kadar da bole bir caba icine girmemistim. 
Neyse birkac denemeden sonra, organik sutten harika yogurtlar yapmaya basladik...yuzde yuz dogal, ve yedikce yedirten:), takiii su son gunlere kadar.... Ne yaparsak yapalim, son iki keredir bir turlu tutturamadik, yarisi sut yarisi yogurt kivaminda kaldi...Durumda bu olunca, onca sutten ne yapabilirim, nasil ziyan etmem diye dusunurken,   aklima lor peyniri yapmak geldi, oysa daha once hic denememistim, ama duymustum nasil yapilacagini...
Tencereyi ocagin ustune koydum, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra sari suyu, beyazindan ayrildiktan sonra aldim ve ince bir suzgec ve mendil yardimiyla suyunu lordan ayirdim, biraz daha suyunu atmasi icin bir kenara aldim ve sonrasinda iyice suzuldukten sonra saklama kabina koydum. Tutturamadigim yogurttan, harika lor peyniri yapmistim ve cok mutlu olmustum:) biraz tuz, biraz karabiber ve coreotu kattiktan sonra kahvalti sofrasinda yeriini alabilirdi.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...